Het vijfde had de laatste kans om nog door te gaan in de beker, daarvoor moest er wel met vijf doelpunten verschil gewonnen worden van koploper Egelantier Boys 4.

Na een vrij rommelig begin, mocht de tegenstander vanaf de rechterhoek van de "16" aanleggen voor een vrije trap. Keeper Sebastiaan had het al gezien: deze ging over. Echter, door een plotselinge windvlaag op deze windstille dag, daalde de bal on-waar-schijn-lijk snel en vloog zo het doel in. Wel scherpe spelers op deze vroege ochtend Richard en Nuri maakten daarna weer gelijk. Richard zag de scherp vertrokken Nuri achter de verdediging duiken en gaf een steekpass precies op maat. Nuri bleef vervolgens ijzig kalm op deze hete nazomerdag en rondde koeltjes af over de al liggende keeper.

Nadat Egelantier Boys weer op voorsprong was gekomen, was het wederom Richard die het verschil maakte. Op Messi-achtige wijze kreeg hij de bal mee uit een scrimmage en schoot vanaf randje 16 keihard richting doel, waar de keeper maar een half antwoord op had: 2-2.

Egelantier Boys kwam even later wéér op een voorsprong, nadat een onterechte vrije trap (de bal kwam op de buik van Dennis en de scheidsrechter gaf op appèl een vrije trap voor hands) feilloos de kruising in werd gekruld. Even later verdiende Richard op 25 á 30 meter een vrije trap, waarop Dennis werd gesommeerd om deze het strafschopgebied in te krullen. Echter, in plaats van een draai naar links, kreeg de bal een draai naar beneden en dook de in de zon kijkende keeper onder de bal door die precies in de kruising viel. Zijn eerste doelpunt voor Lombardijen! Hiermee stond de ruststand van 3-3 op het scorebord en bleef de missie hetzelfde: nog vijf keer scoren.

Dit kon echter na tien minuten in de tweede helft al de prullenbak in. Egelantier Boys startte veel scherper aan de tweede helft en stond in no-time met 3-6 voor. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld, kon Lombardijen geen vuist meer maken en maakte Egelantier Boys er zelfs nog 3-7 van (dat was hun 20e doelpunt (!) in het bekertoernooi).