Het lijkt normaal te worden bij het vijfde: een moeizame eerste helft, waarna in de tweede helft het verschil wordt gemaakt. Zou het aan de het uithoudingsvermogen liggen (hahaha) of dan toch de brede selectie? Feit blijft: Colin maakt week in week uit het verschil tot nu toe. Met drie doelpunten was hij wederom de gevierde man.

Rhoon was met name gevaarlijk door de lange ballen van de keeper die steeds weer over de verdediging vlogen, en doordat het middenveld niet makkelijk gevonden werd, kwam Lombardijen zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Het was dan ook gastkeeper Dennis (van Veteranen 1, de drie eigen keepers waren allen (!) afwezig) die in staat werd gesteld om het verschil te maken in de eerste helft. Hij en Colin dan. In één van de spaarzame aanvallen, wist Patrick met een subtiel diepte balletje de scherp gestarte spits te bereiken, die zijn lichaam goed gebruikte om de bal af te schermen en daarna bekwaam de bal langs de keeper werkte. Eerder werd een doelpunt (volgens velen ten onrechte) nog wegens buitenspel afgekeurd. En later in de eerste helft wist hij een bal van binnen de 5 meter ongeveer in de Oude Maas te schieten.

In de tweede helft had Lombardijen achterin wat geschoven (Danny naar het centrum en de “eigen” Dennis op links erin) en bracht Tristan als linkshalf wat meer voetbal in het spel. Nadat Dylan schofterig het veld was uitgeschopt (sterkte maat!), bleef Lombardijen aandringen. Bij een paar corners op rij, was het uiteindelijk Dennis die dit seizoen zijn 2e doelpunt wist te maken. Uit een scrimmage verdween de bal tergend langzaam door de handen van de keeper: 2-0.

Niet veel later leek Rhoon nog even terug in de wedstrijd te komen, nadat maar liefst drie verdedigers en keeper Dennis de spits van de tegenstander niet konden afstoppen. Daar bracht Colin eigenhandig weer verandering in: vanaf de linkerhoek van de 16 lepelde hij met zjin linkervoetje de bal magnifiek over de keeper de verre hoek in (3-1).

Het slotakkoord was ook voor Colin, die uit een dieptebal behendig een verdediger uitkapte, nog eventjes de keeper in een schijnbeweging liet trappen en daarna gemakkelijk de bal in het netje schoof. Lombardijen had daarna nog verder uit kunnen lopen, als het iets zorgvuldiger met de geboden ruimte om had gegaan.