Na twee nederlagen, was het weer is tijd voor Lombardijen 5 om een goed resultaat neer te zetten. Het lager geplaatste ’s Gravendeel 6 zou hiervoor een geschikte tegenstander zijn, ware het niet dat het 5e moest lijden onder vele afwezigen door diverse omstandigheden, maar liefst 7 man lieten of moesten verstek laten gaan. Daar kwam nog is bij dat Jasper zich naar huis diende te spoedden om zich met zijn dochter bij de eerste hulp te melden. Gelukkig is alles, op wat krasjes en bultjes her en der, naar omstandigheden goed met docherlief.

Afijn, de wedstrijd dan maar, waarbij oudgediende Marco zich maar weer eens aansloot gezien het lage aantal spelers voor deze wedstrijd. Lombardijen leek de wedstrijd redelijk onder controle te hebben en gaf weinig weg. Daar stonden nog wat zwakke rollertjes richting het doel van de tegenstander tegenover. Echter, kon na een minuut of 20 de lijst met ziek/zwak/misselijk (ookwel zzm’ers) worden aangevuld met Patrick en even later ook Arjan. Daar Patrick nog in staat was om op zijn benen te staan en aldus als een soort derde doelpaal (lengte zat) kon fungeren, haalden we Matthew maar van het doel af en zetten Patrick daar neer. Helaas was Matthew dit even vergeten en de scheidsrechter niet. Bij een schot van buiten de 16 bokste hij m zo het strafschopgebied weer uit: penalty. ’s Gravendeel faalde niet: 0-1. En het werd nog erger voor de geel/zwarten: door zwak verdedigen kon er van een meter of 18 vrij worden uitgehaald en werd de bal strak in de hoek tussen de linker en de derde paal geschoten. Met 0-2 gingen de mannen de rust in.

Na een donderspeech van de aanvoerder in de rust en met de van de eerste hulp teruggekeerde Jasper, zocht Lombardijen de 2e helft de aanval, en met succes: binnen vijf minuten stond het 2-2. Uit een corner was het Jasper die de bal doorkopte, precies op het pannetje van Marco: 1-2. En even later kwam Kevin goed door op de vleugel, gaf de bal strak voor en was weer Marco het eindstation: 2-2. Hierna werd het gemis van wissels zichtbaar en vloeiden de krachten beetje bij beetje weg bij Lombardijen. Snelle counters van ’s Gravendeel werden knap gepareerd door Matthew (die terug kon in doel met de terugkeer van Jasper) en verder wisten ook zij er niet echt meer door te komen. Zelfs een tweede penalty werd (wederom!) gekeerd door keeper Matthew (zijn derde van het seizoen)! De wedstrijd leek dood te bloeden in een 2-2 gelijkspel, totdat Kevin zijn laatste beetje kracht in een prachtig schot vanaf een meter of 30 stopte, de bal vloog prachtig tussen de keeper en de lat door: 3-2! Wat een weelde! Helaas was het slotakkoord toch voor de tegenstander, die na gerommel in de verdediging er vrij door kwam en deze keer keeper Matthew wel wist te verschalken, en daarmee de eindstand van 3-3 op het formulier zette.

Volgende week reizen de mannen af naar RVVH 6, de koploper met 15 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 40 (45 voor, 5 tegen), alwaar om 12:30 uur wordt afgetrapt.