Wederom het wekelijkste overzicht, te beginnen met de tweede overwinning op rij voor het eerste, de eerste nederlaag voor het derde en de eerste overwinning in het tenue van Lombardijen voor het vierde!

Nadat voor de onderbreking voor inhaal- en bekerwedstrijden het eerste haar eerste overwinning boekte, werd de competitie hervat met wederom een overwinning: Uit bij Victoria ’04 werd met maar liefst 1-5 gewonnen! Hierdoor klimmen de mannen naar de 11e plek! Zaterdag komt IJVV de Zwervers op bezoek, aftrap op Varkenoord om half drie. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. M. Sahan.

Het tweede is er helaas weer niet in geslaagd om te winnen. Uit bij SVS 4 werd er met 6-0 verloren. De mannen bezetten vooralsnog de tiende plaats, met SDV 2 en Lekkerkerk 3 nog achter hun. Laatstgenoemde komt zaterdag op bezoek, om 11 uur op veld 1 wordt er afgetrapt.

Het moest er een keer van komen: het derde heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegenstander Rozenburg 4 bleek iets te sterk: 0-2. Daarmee geeft het derde de eerste plaats uit handen aan Binnenmaas 6, die na vijf wedstrijden nog geen punt hebben verloren. Zaterdag gaan de mannen op bezoek bij Smitshoek 9, die na zes wedstrijden op de vierde plek staan.

Het vierde heeft daarentegen de eerste overwinning van het seizoen te pakken en dat notabene tegen de koploper! Met 3-1 werd Egelantier Boys 3 terug naar het Zuiderpark gestuurd. De mannen pakken hiermee een plekje en staan nu 10e. Zaterdag komt laatste plaats SVS 9 op bezoek, aftrap om half één op veld 3 (kunstgras). Er zal worden omgekleed bij de buren van Maasstad Tediro.

Na twee nederlagen, was het weer is tijd voor Lombardijen 5 om een goed resultaat neer te zetten. Het lager geplaatste ’s Gravendeel 6 zou hiervoor een geschikte tegenstander zijn, ware het niet dat het 5e moest lijden onder vele afwezigen door diverse omstandigheden, maar liefst 7 man lieten of moesten verstek laten gaan. Uiteindelijk werden de punten gedeeld door onder meer een prachtige goal van Kevin en dankzij keeper Matthew die weer (!) een penalty pakte: 3-3. Lees hier het hele verslag. Het vijfde verliest hierdoor wel een plekje en staat nu 7e.

Volgende week reizen de mannen af naar RVVH 6, de koploper met 15 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 40 (45 voor, 5 tegen), alwaar om 12:30 uur wordt afgetrapt.

Lombardijen VE1

Veteranen 1 ging op bezoek bij het laaggeplaatste HBSS VE1. Aldaar werd gezegevierd met een 1-4 overwinning. De mannen blijven dankzij deze overwinning in het linkerrijtje (6e) en kijken een dubbel programma tegemoet: woensdag spelen ze om 20:00 uur tegen Capelle VE1 en zaterdag kan er een plek gestegen worden als er gewonnen wordt van Bolnes VE1, aftrap op eigen veld om 14:30 uur.

Lombardijen VE2

Veteranen 2 ging alvast op verkenning bij Capelle VE1 en er werd nipt met 4-3 verloren. Echter doordat BZC/Zuiderpark een grote nederlaag leed tegen IJVV de Zwervers, stegen ze toch een plekje naar de 9e plaats. Zaterdag mag Veteranen 2 de ongeslagen koploper ontvangen en hopen dat ze niet zo’n pak rammel krijgen. Aftrap om 11 uur op veld 2.

De wedstrijd van de dames bij Charlois tegen VR2 die gepland stond voor afgelopen zaterdag is verzet naar woensdag 9 november, aftrap om 20:15. Zaterdag gaan de dames op zoek naar de eerste punten bij SVS VR3, aftrap om 16:45 uur (!).