Het eerste & het vierde hebben de smaak te pakken, het tweede & derde herpakken zich en een oorwassing voor het vijfde, VE1 & VE2 deze week.

Wederom een overwinning! Nummer drie op rij en ditmaal waren de “buren” van IJVV de Zwervers het slachtoffer: 4-3. Het eerste moet helaas wel op doelsaldo even een plaatsje laten aan DSVP, maar hebben het gat naar De Zwervers en HBSS gedicht en ook Zestienhoven en DWO staan nu binnen bereik.

Zaterdag spelen onze mannen wederom op eigen veld, nu tegen het momenteel als derde geplaatste SVS, aanvang 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. J.C. Hoogerbrugge.

Het tweede heeft na vier verloren wedstrijden weer een keer de volle drie punten gepakt: op eigen veld werd met 3-2 gewonnen van laatste plaats Lekkerkerk 3. Zaterdag komt om 12:30 uur Capelle 5 op bezoek en kan het tweede definitief aanhaken bij de middenmoot.

Het derde heeft na twee niet gewonnen wedstrijden (een gelijkspel en een verlies) ook weer gewonnen. Op bezoek bij Smitshoek tegen het plaatselijke 9e werd een overtuigende overwinning neergezet: 2-5. Door gelijke spelen van Rozenburg en Binnenmaas, hebben ze nu de tweede plaats iets steviger in handen en is het gat naar Binnenmaas een beetje gedicht.

Zaterdag spelen de mannen om 12:30 uur bij en tegen Egelantier Boys 2.

Het vierde heeft de smaak te pakken en ze boekten hun tweede overwinning op rij. Ditmaal waren ze te sterk voor SVS 9, de rode lantaarndragers. Het vierde klimt hiermee een plekej van de tiende naar de negende plek. Zaterdag kunnen ze definitief een gaatje slaan naar de laatste plaatsen, als de confrontatie met tiende plaats DRL 3 wacht. De aftrap op Sportpark De Leeuwenkuil is om 14:45 uur.

Het vijfde heeft uit bij koploper RVVH 6 flink op z’n sodemieter gehad en kan de kampioensaspiraties wel in de vriezer zetten. Met maar liefst 9 afwezigen (!) en gelukkig twee extra spelers die wel mee wilden (waarvan akte en veel dank!), kon er toch met 12 man aangetreden worden. Echter wisten zowel derde keeper Matthew als verdediger Arjan het einde niet te halen en haakten geblesseerd af. Een oorwassing van maar liefst 13-2 ten gevolge. Doelpunten voor de geel zwarten werden gemaakt door topscorer Colin and gastspeler Ricardo (die ook al vierde goallie heeft opgetreden, waarvoor hulde).

Het vijfde blijft vooralsnog wel op de zevende plek steken en reizen zaterdag af naar Barendrecht, alwaar tegen het plaatselijke 18e elftal om 12:30 uur wordt afgetrapt. Hier kan weer een gaatje geslagen worden, aangezien de tegenstander op de achtste plek staat. Daarna volgen twee thuiswedstrijden, dus laten we hopen op weer een mooie reeks voor onze jongens.

Lombardijen VE1

Veteranen 1 kreeg na het midweekse programma nu ook Bolnes VE1 op bezoek. Ondanks het positieve moraal na de 8-4 overwinning op Capelle VE1, was dit dubbele programma helaas toch te zwaar voor de mannen, Bolnes nam de drie punten mee terug dankzij een 3-6 overwinning. De mannen hebben desondanks toch een plek gepakt ten opzichte van vorige week en staan nu vijfde. Zaterdag komt PKC ’85 VE3 op bezoek, die momenteel zevende staan. Aftrap om 11:00 uur.

Lombardijen VE2

Veteranen 2 kreeg de nog ongeslagen koploper IJVV de Zwervers VE1 op bezoek en het verwachte geschiedde ook. Deze Zwervers waren wel te sterk voor Lombardijen en onze mannen leden een zware 1-7 nederlaag. De negende plek blijft desalniettemin in hun bezit. Ook dit team kan zaterdag weer een gaatje slaan naar de onderste plaatsen als elfde plek Oude Maas VE1 op bezoek komt, de wedstrijd wordt vanaf 11:00 uur afgewerkt.

De dames rezen afgelopen zaterdag af naar Capelle a/d IJssel waar werd gespeeld tegen SVS VR3. De dames leden een nipte nederlaag van 1-0 en blijven vooralsnog op de laatste plek steken. Deze week een dubbel programma, woensdag om 20:15 uur gaan ze op bezoek bij Charlois VR2, die met acht punten op de zevende plek staan en zaterdag spelen ze om 14:30 uur thuis tegen zesde plaats IJVV de Zwervers VR1.