Deze week: de eerste overwinning voor onze dames! En helaas een einde aan de zegereeks van het eerste.

Na drie overwinningen op rij tegen respectievelijk Zestienhoven, Victoria ’04 en IJVV de Zwervers, bleek helaas SVS een klein maatje te groot. Na een 0-1 achterstand bij rust, werd er helaas met 1-2 verloren. De mannen zakken hierdoor ook weer op de ranglijst en staan nu 12e, op doelsaldo achter IJVV de Zwervers. Dit weekend heeft het eerste vrij.

Het tweede heeft de overwinning van vorige week helaas geen vervolg kunnen geven. Op eigen veld was het 5e van Capelle in een doelpuntrijk festijn de betere partij: 5-6. Het 2e bezet vooralsnog de 9e plaats in de 4e klasse 13, op ruime achterstand achter Barendrecht 7, Bergambacht 2 en SVS 4.

Dit weekend gaat het tweede op bezoek bij Swift Boys 2, die op twee puinten volgen op de 10e plaats. Aftrap om 11:00 uur.

Het derde zou aantreden tegen de laatste plaats Egelantier Boys 2, echter, deze wedstrijd werd al vrij vroeg op de dag afgelast door de gastheren. Zaterdag spelen de mannen om 14:30 uur tegen Botlek 6.

Het vierde heeft weer een puntje gesprokkeld. Bij een wedstrijd die direct om de 10e plaats ging, hielden de mannen DRL 3 op een 2-2 gelijkspel en behielden daarme die 10e plek en staan nu op doelsaldo achter Hermes DVS 3. Zaterdag spelen ze om 11:00 uur op eigen veld tegen DCV 9.

Het vijfde heeft het tij nog niet weten te keren. Ook tegen het lager geplaatste Barendrecht 18 werd er niet gewonnen: 3-1. De mannen (met maar liefst zeven afwezigen) kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij een knappe kopbal van (wederom) Colin, maar deze voorsprong werd nog voor rust kinderlijk weggegeven. Na rust zat er geen rust meer in het spel van de geel/zwarten en liep de mannen twee keer in het mes van de tegenstander. Hulde voor Patrick (1e helft) en Arjan (2e helft), die zichzelf opofferenden om de afwezigheid van alle drie de keepers van het team op te vangen. Hiermee heeft het 5e al de 6e en 7e verschillende keeper van het seizoen hebben gebruikt.

Zaterdag ontvangen de mannen op eigen veld om 11:00 uur Heinenoord 5, een directe concurrent in de middenmoot, hopelijk met vaste keeper Bas vd Stad op doel.

Lombardijen VE1 & VE2

De wedstrijd van VE1 tegen PKC ’85 VE3 werd door de bevroren staat van het veld op de vroege ochtend helaas afgelast. Zaterdag spelen de mannen om 14:30 uur bij en tegen AGE-GGK VE1.

VE2 ging echter wel door op het enige bespeelbare veld die ochtend en traden aan tegen Oude Maas VE1, deze wedstrijd ging met een 2-2 gelijkspel de boeken in. Zaterdag speelt ook VE2 om 14:30 uur een uitwedstrijd, maar dan bij PKC ‘85, tegen VE3.

VE1 is ondanks het niet spelen toch een plekje geklommen en staan nu 4e. VE2 bezet vooralsnog de 10e plaats.

Dan het spektakelstuk van deze week! De dames, in de voorlopig laatste wedstrijd voor keepster Iris (die inmiddels een polsoperatie heeft ondergaan, namens het bestuur en alle leden veel sterkte en een voorspoedig herstel meis!), volgden het goede voorbeeld van het 1e van vorige week: op eigen veld werden VR1 van IJVV de Zwervers met 2-0 verslagen! Dankzij deze overwinning pakken de dames een plekje ten opzichte van SHO VR2 en staan nu 10e. Over twee weken is dit team ook de tegenstander, dit weekend zijn de dames vrij.